main logo
2433

Tiraspolul a raportat încă 2 morți: Cazuri suspecte de COVID-19

În spitalul raional din Slobozia, transformat în spital de boli infecţioase pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 din Transnistria, au decedat trei pacienţi.

Tiraspolul a raportat încă 2 morți: Cazuri suspecte de COVID-19Foto: știri.md

Potrivit Infotag, centrul operaţional a comunicat că primul deces este al unei femei din Tiraspol, în vârstă de 55 de ani, care a fost internată în instituţia medicală cu pneumonie bilaterală, transmite Știri.md.

După deces, probele prelevate au arătat că ea era infectată cu coronavirus.

În ajun, o femeia din Slobozia, în vârstă de 59 de ani, a fost adusă la spital cu ambulanţa, fiind internată cu pneumonie bilaterală. 

Femeia mai avea şi diabet zaharat. Pacienta a fost internată imediat în secţia de terapie intensivă, a fost conectată la aparat de ventilaţie artificială, dar a murit în scurt timp. 

Există suspiciunea că şi ea a fost infectată cu coronavirus. Probele au fost trimise la Chişinău pentru analiză.

În al treilea caz, a decedat un bărbat din Tiraspol, în vârstă de 70 de ani, cu insuficienţă renală cronică şi pneumonie bilaterală. 

Diagnosticul de infecţie cu coronavirus nu a fost încă confirmat.

Marţi, şase transnistreni au fost testaţi pozitiv la coronavirus. Este vorba despre patru locuitori ai Tiraspolului (un bărbat în vârstă de 56 de ani şi trei femei născute în anii 1967, 1969, 1949), o femeie din Bender de 59 de ani şi o locuitoare a satului Sucleia, raionul Slobozia, născută în 1964.

Astfel, numărul persoanelor infectate în regiune a ajuns la 24. În acelaşi timp, 31 de probe au avut rezultate negative. 

Persoanele în cazul cărora coronavirusul nu a fost confirmat vor fi externate din spital pentru tratament ambulatoriu. Ei urmează să respecte regimul de autoizolare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării