main logo
482

Tiraspol: Ședința grupurilor de experţi din Moldova şi Transnistria

Luni, la sediul din Tiraspol al Misiunii OSCE în Moldova a avut loc şedinţa grupurilor de experţi ai Moldovei şi Transnistriei pentru ocrotirea sănătăţii şi pentru cooperare vamală.

Tiraspol: Ședința grupurilor de experţi din Moldova şi TransnistriaTiraspol: Ședința grupurilor de experţi din Moldova şi Transnistria

Medicii s-au referit în special la problema importului de medicamente în Transnistria, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Având în vedere diferenţele substanţiale prevăzute de legislaţia părţilor în listele autorizate pentru importul de medicamente, experţii transnistreni s-au plâns de problemele apărute la importul de medicamente prin punctul de control "Cuciurgan", unde este instituit controlul moldo-ucrainean în comun. 

Partea transnistreană va expedia în adresa RM registrul actual al medica mentelor autorizate în Transnistria în vederea elaborării de măsuri pentru importul lor fără probleme. 

Vameşii au discutat şi problema importului de mărfuri de către întreprinzătorii individuali. A avut loc un schimb de opinii cu privire la diferitele opţiuni pentru evitarea declarării duble a mărfurilor importate. De asemenea, au fost abordate problemele ce ţin de acordarea licenţelor, precum şi importul de maşini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării