main logo
1056

Tirajul ziarului Cuvântul de la Rezina a fost scos de sub sechestru

Tirajul ziarului Cuvântul de la Rezina a fost scos de sub sechestru cu puțin timp în urmă.

(22:30) Potrivit directorului API, Petru Macovei, sechestrul a fost scos, iar ziarul a ajuns la centrul de poștă Rezina. De asemena poliția a intentat proces pe numele șoferului pentru „activitatea antrenorială ilegală”, astfel primind o amendă în valoare de trei mii de lei.

(18:25) Tirajul ziarului Cuvântul de la Rezina a fost confiscat de Politia locală a Inspectoratului de Poliție Rezina. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de ofițerul superior de presă al IP Rezina, Diana Maxim.

Contactat telefonic, directorul publicației săptămânale „Cuvântul”, Tudor Iașcinco, a declarat pentru UNIMEDIA că ajutorul tipografului a luat cele 3800 de exemplare și s-a urcat cu ele în mașina personală. În drum spre oficiul poștal Șoldănești a fost oprit de un echipaj de poliție, care a confiscat ziarele. Iașcinco spune că oamenii legii nu au avut dreptul să confiște și să sigileze mașina întrucât nu era una de serviciu, dar personală.

Potrivit lui Iașcinco, redacția ziarului Cuvântul a publicat în edițiile anterioare mai multe investigații, realizate împreună cu Rise Moldova, despre cumnata vicepreședintei raionului Rezina, Eleonora Graur, care este membru al Partidului Democrat.

În investigație se scrie despre Alexandra Graur, cumnata președintei raionului Rezina Eleonora Graur, și-a achiziționat în anul 2016 o pensiune în județul Suceava din România, destinație vestită în acea regiune montană. Femeia este funcționar public la Agenția de Servicii Publice din Republica Moldova. 

În actuala ediție, care urma să fie publicată astăzi, era reacția oficială a Eleonorei Graur, care era însoțită de un comentariu al autorului materialului, mai spune Tudor Iașcinco.

Contactat telefonic de reporterul UNIMEDIA, purtătorul de cuvânt al IP Rezina a spus că mașina personală a angajatului tipografiei a fost confiscată deoarece este mijlocul cu care s-a săvârșit infracțiunea. Angajatul tipografiei transporta lotul de ziare la oficiul poștal din Șoldănești fără foaie de parcurs. Diana Maxim a mai adăugat că va veni ulterior cu o reacție mai amplă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării