main logo
592

Tinerii din Moldova pot participa la o tabără de studiere a istoriei din Germania

Elevii şi studenţii din Moldova care vor câştiga concursul „Descoperim eroi în localitate la noi - secolul al XX-lea" pot participa la o tabără de studiere a istoriei, organizată la Berlin.

Tinerii din Moldova pot participa la o tabără de studiere a istoriei din GermaniaTinerii din Moldova pot participa la o tabără de studiere a istoriei din Germania

Surse din cadrul Asociaţiei Germane a Universităţilor Populare (DVV) au comunicat pentru infotag că scopul concursului este de a încuraja tinerii să-şi dezvolte capacităţile de învăţare prin cercetare, abordând subiectele din domeniul istoriei contemporane, şi anume viaţa unor oameni simpli care pot fi consideraţi eroi, datorită unor experienţe care au avut un impact asupra familiei lor sau a comunităţii. 

"Tinerii, cercetând diverse surse, inclusiv mărturii, fotografii de epocă, documente de arhivă, vestigii de muzeu, interviuri, vor descoperi eroicul în faptele oamenilor de orice etnie din localitatea lor de baştină sau reşedinţă", a spus coordonatoarea concursului, Daniela Pădure.

Potrivit ei, la concurs port participa tineri cu vârsta între 14 şi 21 de ani.

"Până la 31 ianuarie sunt acceptate înscrierile în concurs, iar până la 5 aprilie 2018 participanţii urmează să depună proiecte de grup, de maxim 4 persoane, şi individuale sub diverse forme: eseu, poster, jurnal-cronică, jurnal-academic. Experţii asociaţiei oferă suport informaţional pentru a ghida potenţialii participanţi. Toate lucrările vor fi analizate şi evaluate de către un juriu independent. Tinerii câştigători vor socializa în Germania cu semenii lor din Ucraina, Belarus şi Georgia", a spus ea.

Concursul se desfăşoară cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, iar participarea este gratuită.

Infotag precizează: Concursul de istorie se desfăşoară în cadrul proiectului EUSTORY, gestionat de Fundaţia germană Korber-Stiftung.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării