main logo
1185

Tinerii din Căușeni au transformat Podul îndrăgostitților în unul de vis

Au renunţat la o zi de vacanţă şi s-au apucat de curăţat o zonă uitată de autorităţi.

Tinerii din Căușeni au transformat Podul îndrăgostitților în unul de vis

Vorbim despre mai mulţi tineri din oraş care au dat dovadă de iniţiativă civică la data de 17 iulie curent, s-au mobilizat şi au făcut lună în parcul din scuarul Mihai Eminescu din Căușeni.

Mai mult decât atât copii şi-au propus să readucă la viaţă şi Podul îndrăgostiţilor care nu mai fusese reparat de ani buni. 

Astfel timp de aproape 4 ore zona a devenit de nerecunoscut, transmite Știri.md cu referire la Studio-l.md.

Şi autorităţile locale le-au oferit sprijin aceştia au asigurat voluntarii cu vopsea, apă şi saci. Dacă unii îşi petrec timpul liber profitând de vacanţă, alţii au decis că vara nu este timpul de lenevit aşa că pot contribui la schimbarea lucrurilor în societate. 

În după amiaza zilei de miercuri în jur de 15 copii membri ai Consiliului Raional al Tineretului au ieşit la o acţiune de voluntariat scopul căreia este de a contribui la protejarea mediului ambiant. 

Astfel voluntarii s-au înarmat cu mănuşi, mături, greble şi tot felul de unelte pentru a curăţa zona din preajma bustului lui Mihai Eminescu. 

Mai mult decât atât, copii au decis să schimbe şi aspectul Podului îndrăgostiţilor construit acum două decenii. Tinerii au ros vopseaua veche, au măturat, au tăiat arbuştii care creşteau la întâmplare şi u revopsit podul.

Copii spun că nu le-a fost greu să renunţe la o zi din vacanţă, mai ales că au dedicat-o unei acţiuni în folosul comunităţii. Şi râul Botna din aproapiere a avut parte de îngrijire, voluntarii afirmă că zona este foarte poluată, iar râul nedesită curăţat. 

Aceştia au extras de pe mal şi din apă tot felul de deşeuri.Şi trecătorii care periodic circulă pe aici au lăudat copii. Nici autorităţile locale nu au rămas indiferente, acestea le-au oferit voluntarilor mănuşi, saci, apă şi vopsea.

După aproape 4 ore de muncă zona a devenit de nerecunoscut.

Vă reamintim că Podul Îndrăgăstiţilor cum a fost el numit de căuşeneni a fost instalat peste râul Lunguţa în anul 1998.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării