25 apr, 2019 17:40
286
0
Tinerii din Belarus vor veni în Moldova la cules cireșe și piersici
25 apr, 2019 17:40
286
0

Tinerii din Belarus vor lucra în această vară în Moldova la recoltarea cireșelor, piersicilor și poamei.

După informațiile oferite corespondentului Beltila de către al doilea secretar al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Republican din Belarus, Oleg Dikun, astfel de acorduri au fost obținute în urma vizitei în Moldova a unei delegații de tineret, sub egida Uniunii Tineretului Republicii Belarus. 

Vizita a avut loc la invitația ambasadorului Belarusului în Moldova, Serghei Ciciuk. "Uniunea Tineretului are deja o experiență similară: anul trecut, pentru prima dată în istoria suveranității Belarusului, cooperarea cu Moldova a fost reluată. Tinerii noștri au lucrat în Găgăuzia, sudul Moldovei, în colhozul ”Pobeda”, satul Copceac. 

Munca lor a fost apreciată, de aceea și anul acesta partea moldovenească va primi echipa noastră de studenți de 40 de persoane, care va fi implicată în culesul cireșelor, piersicilor și poamei", a spus Oleg Dikun.

Potrivit lui, băieții nu doar vor lucra: pentru ei va fi organizat un program cultural amplu, care le va permite să se familiarizeze cu atracțiile istorice și culturale ale țării. 

"În plus, a fost elaborată chestiunea privind trimiterii grupurilor pedagogice studențești din Belarus în taberele moldovenești. De asemenea, a avut loc o întîlnire cu reprezentanții organizațiilor de tineret din Republica Moldova. În rezultatul acesteia s-a decis organizarea, în luna octombrie, pe teritoriul Moldovei a forumului moldo-belorus de tineret”, a subliniat al doilea secretar al Comitetului Central al UTRB. 

Oleg Dikun a subliniat că activitățile grupurilor de studenți în străinătate nu reprezintă doar o oportunitate pentru tineri de a cîștiga bani, dar în primul rînd este un dialog cultural între tinerii din diferite țări: "Ca urmare a acestor schimburi, tinerii au oportunitatea de a afla mai multe despre cultura altei țări și de a povesti despre evenimentele care au loc în Belarus" a spus el.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter