main logo
377

Tinerii cer transparență în proiectul Centrului Municipal de Tineret din Chișinău

Consiliul Naţional al Tineretului, împreună cu un grup de organizații de tineret, face apel către primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, să asigure mai multă transparentă în legătură cu proiectul Centrului Municipal de Tineret, pe care edilul l-a anunțat în această săptămână.

Tinerii cer transparență în proiectul Centrului Municipal de TineretTinerii cer transparență în proiectul Centrului Municipal de Tineret

Într-o conferință de presă la IPN, președintele CNTM, Valeriu Drăgălin, a spus că este necesar ca Primăria să nu admită ca acest spațiu să devină accesibil doar unui grup mic de tineri, care sunt pe lângă cei care dețin puterea. Tinerii cer să fie un spațiu al tuturor, inclusiv al tinerilor cu dizabilități, transmite Știri.md

Irina Potângă, președintele organizației „BEST Chişinău”, a făcut apel către autorități să ofere mai multe informații despre viitorul centru, care va fi structura acestuia, departamentele şi cum organizațiile de tineret ar putea să se implice. Tânăra și-a exprimat speranța că centrul dat nu va fi doar un simplu spațiu de activitate, ci va deveni o nouă comunitate de tineri activi, unde aceștia ar putea să facă schimb de experiență și să participe la diferite sesiuni de formare, traininguri și alte activități.

Adrian Nacu, membru ai organizației AEGEE Chişinău, și-a exprimat speranța ca acest centru va deveni locul unde organizațiile de tineret să se poată întruni, deoarece multe se confruntă cu lipsă de spațiu.

În cadrul aceleiași conferințe, tinerii au regretat că orașul Chișinău a pierdut șansa de a fi „Capitala Europeană  a Tineretului” pentru anul 2021. Președintele CNTM a spus că deși era printre favoriți, având un dosar bun, Chișinăul a pierdut pentru că reprezentanţii autorităților capitalei nu au fost prezenți ca să-și asume implicarea în organizarea acestui eveniment.

Ana Indoitu, secretară generală CNTM, a menționat că și în anul 2017 Chișinăul a pierdut șansa de a deveni „Capitală Europeană”, din același motiv: autoritățile capitalei au avut un comportament neglijent față de proiect. Statutul de „Capitală Europeană  a Tineretului” i-ar fi permis Chișinăului să atragă turiști, să devină mai cunoscut. Chișinăul este pregătit să  devină „Capitală Europeană” și poate fi gazda unor evenimente de tineret de amploare pentru că tinerii din Moldova sunt la fel de bine pregătiți și competitivi ca și tinerii din țările UE. Şi în Moldova există experiență şi practici pozitive care ar fi putut fi împărtășite tinerilor din țările membre ale Uniunii Europene, a mai spus tânăra.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării