main logo
325

Tineri pictori din Chișinău și-au expus lucrările la București

O expoziție de pictură și grafică cu genericul „Vis de Copil” a elevilor Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău a fost deschisă, zilele acestea, la București. Aceasta cuprinde peste 70 de lucrări.

Tineri pictori din Chișinău și-au expus lucrările la BucureștiFoto: moldpres.md

Evenimentul este organizat de Asociația pentru cultură și Arte ”Arbor” din România în parteneriat cu Asociația ”Art Liceum” din Chișinău, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit Victoriei Nagy Vajda, președintele Asociației ”Arbor”, titlul expoziției „Vis de Copil” este inspirat de visul celor 25 de elevi ai Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău de a deveni artiști. 

”Deși sunt elevi ai claselor VIII – XII, acești copii arată deja o maturitate artistică incredibilă, bazată pe studiul academic în domeniul artelor plastice și demonstrată de nenumăratele premii obținute la nivel național și internațional. 

Printre acești elevi sunt copii care au fost transferați de la centre de plasament, iar arta și mediul liceal constituie unica și adevărata lor familie. Expoziția este cu vânzare”, a precizat Victoria Nagy Vajda.

Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” a fost fondat în 1969. Artiști precum Igor Vieru, Eleonora Romanescu, Aurel David, Dumitru Rusu-Scvorțov ș.a. au susținut educația a peste 45 de promoții – absolvenți cunoscuți în prezent în Republica Moldova și peste hotare.

Expoziția va fi deschisă până la data de 23 decembrie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării