main logo
2162

Termoelectrica spune care este cauza incidentului de la blocul energetic nr. 3

Incidentul din 11 noiembrie curent de la blocul energetic nr. 3 din cadrul Centralei Electrice cu Termoficare nr. 2, Sursa I, a fost provocat de o defecțiune la sistemul de răcire.

Termoelectrica spune care este cauza incidentului de la blocul nr. 3Foto: Imagine simbol

Potrivit SA Termoelectrica, cauza a fost stabilită de către Comisia tehnică pentru cercetarea incidentului, transmite Știri.md.

"Totodată, incidentul este cercetat și în cadrul unei comisii de anchetă, cu antrenarea unor părți terțe externe. Respectiv, locul apariției fisurii ulterior va putea fi constatat de către Comisia de anchetă respectivă.

Raportul Comisiei va fi executat în conformitate cu prevederile instrucțiunii cu privire la examinarea și evidența deranjamentelor tehnologice în funcționarea centralelor, rețelelor electrice și termice, prin întocmirea actului corespunzător.

Menționăm că informația despre lucrările privind reparația capitală a turbinei nr. 3, controlul metalului și prelungirea resursei de exploatare a turbinei, reparația capitală a generatorului poate văzută pe MTender (www.mtender.gov.md www.achizitii.md)

La moment, pentru punerea în funcțiune cât mai curând posibil a blocului energetic sunt efectuate lucrări de reparație.

În continuare, Termoelectrica S.A. este deschisă să ofere tot suportul necesar și acces la informații organelor de drept și Comisiei de anchetă pentru desfășurarea acțiunilor de documentare și investigare", se menționează într-un comunicat de presă.

În context, menționăm că Termoelectrica dezminte toate interpretările eronate la acest subiect, considerându-le nedocumentate și calomnioase, menite să distorsioneze activitatea întreprinderii într-o perioadă de criză.

Reamintim că astăzi, 28 noiembrie, Platforma DA a anunțat că a făcut un denunț la Procuratura Generală (PG) legat de negocierile privind reparația blocului 3 al Termoelectrica. Formațiunea menționează că firma care a efectuat lucrările de reparație ar fi fost favorizată de către Termoelectrica și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării