main logo
447

Termoelectrica: Peste 1.000 de clădiri vor avea servicii de termoficare

Peste 1.000 de clădiri din Capitală vor avea servicii de termoficare și apă caldă mult mai fiabile, iar avariile în rețelele furnizorului de energie electrică nu vor mai afecta încălzirea și livrarea apei calde.

Termoelectrica: Peste 1.000 de clădiri vor avea servicii de termoficareFoto: termoelectrica.md

Întreprinderea Termoelectrica informează că au loc lucrările de modernizare a utilajului electrotehnic de la Punctele Termice Centrale (PTC), dotate cu utilaj de forță (agregate de pompare), în toate sectoarele orașului Chișinău, transmite Știri.md

Lucrările presupun reconstrucția branșamentelor de alimentare cu energie electrică, care vor permite asigurarea categoriei de fiabilitate II. Totodată, și modificarea amplasării nodurilor de evidență din încăperea PTC-ului în exteriorul lui. Modernizările vor permite automatizarea mai multor operațiuni și gestionarea echipamentelor tehnice de la distanță.

„Creșterea autonomiei instalațiilor, precum și automatizarea mai multor operațiuni ne vor permite să prestăm servicii mai sigure și fiabile consumatorilor noștri”, a spus directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni.

Pe parcursul anului, Termoelectrica planifică instalarea a 22 pompe de circulație dotate cu convertizoare de frecvență în 10 PTC-uri. Echipamentele noi vor permite și reducerea consumului de energie electrică cu circa 25-35%.

PTC este o încăpere specială unde sunt montate un șir de instalații destinate pentru conectarea mai multor clădiri la sistemul centralizat de încălzire și alimentare cu apă caldă menajeră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării