main logo
3036

Termoelectrica explică facturile mari la căldură: Interpretare eronată

Termoelectrica a venit cu o reacție după ce mai mulți locuitori ai Capitalei s-au plâns pe rețelele de socializare că au primit facturi mai mari la căldură pe luna ianuarie.

Termoelectrica explică facturile mari la căldură: Interpretare eronatăFoto: știri.md

Potrivit Termoelectrica, facturile pentru încălzire în luna ianuarie sunt în medie cu 12 % mai mici în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, transmite Știri.md.

"Proprietarii apartamentelor cu suprafața de până la 50 m2 vor achita pentru încălzire în luna ianuarie, în mediu, circa 850 de lei, locatarii apartamentelor cu o suprafață între 50 – 100 de m2 vor achita circa 1 278 lei, iar locatarii apartamentelor cu suprafața mai mare de 100 m2 vor achita în medie 1.643 lei.

Având în vedere faptul că, în luna ianuarie 2020, perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, iar în luna ianuarie 2019, perioada de facturare a fost de 29 de zile, calculul mediu raportat la 31 de zile calendaristice ne arată că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020 este mai mic în medie cu circa 12%, față de perioada similară a anului trecut", explică instituția.

De asemenea, Termoelectrica susține că consumatorii interpretează eronat perioada de calcul, deoarece consideră că perioada de facturare ar coincide cu luna calendaristică.

"Perioada de facturare variază de la o lună la alta, de la un bloc locativ la altul. De facto, perioada de facturare este indicată în fiecare bon de plată, iar zilele de facturare sunt variabile în funcție de data în care sunt citite contoarele de evidență a consumului pentru energie termică", mai scrie Termoelectrica.

De asemenea, Termoelectrica a publicat un tabel cu facturarea pentru consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020, conform suprafețelor apartamentelor:

Citește și: Sume revoltătoare în factura la căldură din Chișinău: Sunt șocată

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării