main logo
649

Termenul de aflare a lui Grigorciuc sub control judiciar a expirat

Termenul de aflare a activistului civic Pavel Grigorciuc sub control judiciar a expirat vineri şi el, pentru prima dată în cinci ani, va putea părăsi teritoriul ţării.

Termenul de aflare a lui Grigorciuc sub control judiciar a expirat

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris pe reţelele sociale că, pentru a putea ieşi din ţară pe o perioadă mai mare de cinci zile, el trebuie să informeze Serviciul de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei, transmite Știri.md

"Aceasta pentru că eu am fost condamnat cu suspendare pentru aşa infracţiune "straşnică" precum protestul în faţa Procuraturii Generale pe 6 septembrie 2015, când noi am cerut returnarea miliardului furat şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi", a amintit Grigorciuc.

Pavel Grigorciuc, fostul deputat Grigorii Petrenco şi încă cinci tovarăşi ai lor au fost reţinuţi în septembrie 2015, în timpul unui protest la Procuratura Generală. După şase luni de aflare în arest preventiv şi două luni de arest la domiciliu, ei au fost eliberaţi sub control judiciar, având interdicţia de a participa la proteste şi de a părăsi ţara. În iunie 2017, judecătoria Rîşcani l-a condamnat pe Grigorciuc la 4,5 ani de închisoare cu suspendare.

La 21 martie 2019, el l-a lovit peste faţă pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, pentru care Grigorciuc a fost reţinut, plasat în penitenciarul nr. 13 şi acuzat de "huliganism săvârşit în stare de recidivă". Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chişinău l-a eliberat pe Grigorciuc după trei luni de detenţie, fiind plasat în arest la domiciliu. Pe 9 iulie, această măsură preventivă a fost schimbată cu control judiciar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării