12 dec, 2018 11:06
718
1
Terenul Stadionului Republican, transmis în proprietatea Ambasadei SUA
12 dec, 2018 11:06
718
1

Decretul de promulgare a legii cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil, semnat de preşedintele parlamentului, Andrian Candu, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Terenul Stadionului Republican, transmis în proprietate Ambasadei SUA

Documentul face parte din cele cinci semnate de Speaker după ce şeful statului Igor Dodon a refuzat repetat să le promulge, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit documentului, terenul cu suprafaţa de 5,1814 hectare, pe care activa anterior Stadionul Republican, va fi transmis în proprietate Statelor Unite ale Americii în vederea edificării noului sediu al Ambasadei.

Documentul prevede că guvernul va asigura determinarea valorii bunului imobil, negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil, pentru a garanta transmiterea cu titlu oneros a proprietății către Ambasadă.

Termenul de „titlu oneros” reprezintă, potrivit definiţiei, „contract prin care fiecare parte urmăreşte să obţină un avantaj în schimbul obligaţiilor pe care şi le asumă”.

SUA și-a arătat intenția de a procura terenul fostului stadion pe 27 decembrie 2017. Ulterior, Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii au semnat un Memorandum privind achiziționarea proprietății pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Președintele parlamentului Andrian Candu a deținut pe 10 decembrie interimatul funcției de președinte al țării pentru semnarea a cinci legi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter