main logo
2767

Tentativă de atentat la centrul de radio Maiac: O dronă, neutralizată

O nouă tentativă de "atentat terorist" la centrul de radio și televiziune din satul Maiac, raionul Grigoriopol.

Tentativă de atentat la centrul de radio Maiac: O dronă, neutralizatăFoto: TCB

Potrivit TCB, noaptea trecută, milițienii au doborât o dronă cu explozibil teleghidat, transmite Știri.md.

Drona ar fi transportat un rezervor cu combustibil și două bucăți de explozibil. 

Drona cargo cu două kilograme de plastidă și un cocktail Molotov de cinci litri a fost neutralizată.

Potrivit milițienilor, dispozitivul exploziv trebuia activat de la distanță, folosind un semnal radio.

TCB menționează că persoane necunoscute au încercat să arunce în aer clădirea în care se află sistemul de răcire pentru transformatoare. Acest lucru ar dezactiva complet centrul de radio și televiziune.

În imaginea de mai jos ar fi surprinsă drona încărcată cu explozibil, doborâtă noaptea trecută în regiunea transnistreană. 

Potrivit sursei citate, o astfel de dronă poate transporta până la 20 de kilograme de marfă și poate acoperi o distanță de până la 30 de kilometri.

Reamintim că pe teritoriul centralei de emisie de la Maiac au mai fost găsite 10 dispozitive explozive nedetonate, plantate în zona centrului de radiodifuziune.

Știri.md amintește că focuri de armă au fost auzite în preajma depozitelor de muniții de la Cobasna, regiunea transnistreană.

Reamintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că, potrivit informațiilor pe care autoritățile de la noi le dețin, vinovate de exploziile de la Tiraspol s-ar face forțele din interior ale regiunii transnistrene.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB, s-au produs mai multe explozii. Informația a fost confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că, din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte.

Stafful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol.

Biroul politici de reintegrare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs în orașul Tiraspol și a îndemnat la calm.

Marți, 26 aprilie, presa din stânga Nistrului informează că au avut loc explozii pe teritoriul centrului de radio și televiziune Maiac din regiunea Grigoriopol.

Tot marți, președintele Maia Sandu a anunțat că convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării