main logo
626

Teatrul Geneza Art din Capitală vine cu o nouă premieră inedită

Premiera unui spectacol performance intitulat ”The Faces of Macbeth” de Daniela Burlaca, după Wiliam Shakespeare, va avea loc în zilele de 5, 7, 8 și 9 iunie, la ora 19.00, la Teatrul Geneza Art din Capitală.

Teatrul Geneza Art din Capitală vine cu o nouă premieră inedită

Solicitată de agenție, Daniela Burlaca a subliniat că este un spectacol metamorfoză, inspirat din Shakespeare cu fragmente din ”Macbeth” și ”Hamlet”, cu două personaje principale, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

”Regele și regina sunt jucate de două femei, ca până la urmă să apară acest Macbeh bărbat și să ne dăm seama că aceste două femei au fost fetele lui Macbeth. E vorba de dedublarea personalității sale. Este un spectacol cu o coloană video și cu o gamă de costume de excepții. Tema principală a spectacolului este puterea cu toate noțiunile care ramifică de la acest cuvânt”, a precizat regizoarea spectacolului.

În rolurile principale joacă Dana Ciobanu și Daniela Burlaca. Spectacolul are loc în cadrul Festivalului Moldovan Design Week, care se desfășoară în perioada 3-9 iunie la Chișinău. În holul instituției este vernisată o expoziție de costume ale Teatrului Geneza Art, care sunt prinse în spectacole. Premiera va avea loc cu degustare de vinuri și cu premii pentru cei norocoși.

Vineri, 7 iunie, la ora 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunhevici”, în cadrul Festivalului ”Zilele Muzicii Noi”, va avea loc un concert simfonic cu genericul ”Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului”.  

În program: Ghenadie Ciobanu – Muntele din Suita ”Riturile primăverii”, Serghei Prokofiev – Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră în Re Major, Laurențiu Gondiu – Atanos, Alfred Alessandrescu – Poemul simfonic „Didona”. Solist – Francesco Ionașcu (vioară), România, acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale director artistic și prim-dirijor – Mihail Agafița. 

În aceeași zi, la ora 18.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va fi jucat spectacolul ”Prinț și cerșetor” de Mark Twain, în regia lui Iurii Harmelin, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Made in Moldova” de Constantin Cheianu, în regia lui Alexandru Grecu, și la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Inimă de câine” de Mihail Bulgakov, în regia Petru Hadârcă.

Sâmbătă, 8 iunie, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi prezentat spectacolul ”Copita de argint” de Pavel Bajov (spectacolul este în limba rusă),  iar la 18.00, la Teatrul  Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Proștii” de Neil Simon, în regia lui Dumitru Koev, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Aveți ceva de declarat?” de Georges Feydeau, în regia lui Petru Hadârcă, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” - spectacolul ”Prinț și cerșetor” de Mark Twain, în regia lui Iurii Harmelin și la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri, în regia lui Petru Vutcărău.

Tot sâmbătă, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc un concert sub înaltul patronaj al Alteței Sale Principele Radu al României cu genericul ”Capitalele unirii”, susținut de Corul Regal, dirijat de Andrei Stănculescu. Soliști: Cristina Fieraru – soprană și Andrei Marinache – bariton. La pian Vlad Ginta. În aceeași zi, la ora 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va fi prezentat un concert  cameral, susținut de ”Gaudeamus Quartet” din Brașov. În program: Ulpiu Vlad – Sonorități din flori albastre, Dan Dediu – Cvartetul nr. 6 „Axis”, Adrian Iorgulescu – Cvartetul nr. 5, George Enescu – Cvartetul nr.2, partea a II-a și Constantin Dimitrescu – Dans Țărănesc.

Duminică, la ora 11.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” va fi jucat spectacolul ”Masha și Ursul” – povestea unui detectiv adevărat, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Vrăjitorul din Orașul Emerald” de A. Volkov, în regia lui Ghenadii Boiarkin, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” – spectacolul ”Fata babei și fata Moșneagului” de Ion Creangă, iar la ora 12.00, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Cenușăreasa” de Charles Perrault și la 18.00, la aceeași instituție – spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi.

Tot duminică, la ora 18.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” readuce în scenă spectacolul ”Prinț și cerșetor”, Teatrul Dramatic Rus  de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Divele sau în teatru doar fete” de Ken Ludwig, în regia lui Dumitru Koev, și Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Panică la Grand Hotel”  după Rey Cooney, în regia lui Sandu Vasilache.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării