main logo
1182

Teatru pe roți: Un nou concept de educație prin cultură în Moldova

În câteva zile, în Republica Moldova va demara proiectul „Teatru pe roți”. Timp de cinci luni, patru teatre din Chișinău vor susține spectacole pentru copiii și tinerii din trei localități ale Republicii Moldova.

Teatru pe roți: Un nou concept de educație prin cultură în Moldova

Este vorba despre Teatrul „Alexei Mateevici”, Teatrul Republican „Luceafărul” și Teatrul Laborator „Arta și gândul”, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Activitățile se vor desfășura în perioada 4 aprilie – 4 august, în satele Hârbobăț (raionul Anenii Noi), Horești (raionul Ialoveni) și Camenca (raionul Glodeni). Pe lângă spectacole, în cele trei localități vor avea loc ateliere de arta vorbirii și ore de actorie.

„Teatru pe roți” își propune să le ofere tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani un spațiu sigur, în care să simtă că fac parte din comunitate, să socializeze și, în același timp, să descopere produse culturale la care nu au acces.

Din program fac parte piesele:

- „Destin” de Vladimir Beșleagă, regia Dana Strungaru (Teatrul „Alexei Mateevici”)

- „Să le spunem pe nume”, regia Luminița Țâcu (Teatrul „Alexei Mateevici”)

- „Păcală”, regia Ion Jitari (Teatrul Republican „Luceafărul”)

- „Cuiul lui Pepelea”, regia Eugen Matcovschi (Teatrul Laborator „Arta și gândul”)

„Acest proiect doreşte să cheme orice copil să-şi dea frâu liber imaginaţiei, libertăţii de gândire, de exprimare pentru a încânta exteriorul cu imagini, teatru, artă, creație. Totodată, lărgim orizontul şi dorim să invităm orice cadru didactic care doreşte să ia parte la această călătorie creatoare”, menționează autorii proiectului.

Organizatorii promit că, prin participarea la proiect, copiii și tinerii vor dezvolta capacități de gândire critică, autoanaliză și autoevaluare în raport cu scara valorilor culturale.

Toate activitățile din cadrul proiectului sunt gratuite.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării