main logo
4590

Ţeapa celor 26 de moldoveni în Spania: Un potenţial trafic de fiinţe umane

Autorităţile s-au autosesizat în cazul celor 26 de moldoveni din Spania.

Ţeapa celor 26 de moldoveni în Spania: Potenţial trafic de fiinţe umane

Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații s-a autosesizat în urma unei secvențe video cu privire la un potențial caz de trafic de ființe umane a unui grup de moldoveni, exploatați în scop de muncă, în domeniul agriculturii, pe teritoriul Spaniei.

Din imaginile publicate pe o rețea de socializare se vede niște încăperi cu condiții de trai foarte rele, iar vocea de după cadrul povestește că acolo trăiesc 26 de moldoveni care au venit la muncă în Spania. „Ne ține aici ca niște ostatici, niște sclavi, 26 de moldoveni. Bani nu ne dau, se tem că nu o să-i întoarcem”, povestește bărbatul, transmite Ştiri.md cu referire la TV8.

El mai spune că când au ajuns le-au fost luate actele, ulterior le-au fost întoarse spunându-le că nu le pot perfecta acte ca să muncească. El mai spune că, când au anunțat că ar vrea să plece la muncă în Portugalia au fost amenințați.

Secvența a fost făcută și trimisă de către un tânăr care ar face parte din acest grup, susținând că au fost înșelați de către persoanele care le-au organizat angajarea în câmpul muncii.

Cazul a fost înregistrat, iar ofițerii Centrului urmează să întreprindă toate acțiunile ce se impun în vederea depistării locului aflării acestor persoane și luarea măsurilor legale în acest caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării