main logo
726

Taxi social pentru persoane cu dizabilități și pensionari, la Dubăsari

La Dubăsari, a apărut serviciul de „taxi social", care poate fi folosit de persoanele cu dizabilități și de pensionari.

Taxi social pentru persoane cu dizabilități și pensionari, la DubăsariServiciul de taxi social, implimentat la Dubăsari. Cine poate beneficia

Despre noua practică relatează mass-media transnistreană, menționând că proiectul pilot „Taxi social" este implementat la Bender și Dubăsari, fiind lansat în premieră în Transnistria urmare a dispoziţiei guvernului regional în cadrul Anului Șanselor Egale, transmite Știri.md cu referire la Noi.md

Scopul proiectului prevede crearea de condiții favorabile pentru îmbunătățirea vieții persoanelor în vârstă, a persoanelor cu dizabilități, a familiilor cu copii cu dizabilități, precum și a altor grupuri social-vulnerabile ale populației. 

Noul serviciu de transport în Dubăsari este asigurat de Serviciul Raional de Asistență Socială. Transportul specializat poate fi folosit în regim gratuit de 4 ori pe lună, în conformitate cu prevederile aprobate. 

„Este o inovație foarte importantă și actuală pentru persoanele cu nevoi speciale de viață. Noul serviciu de transport oferă posibilitatea de a ajunge absolut gratis la instituții sociale importante, folosind transportul specializat. Administrația publică locală din raionul Dubăsari și-a asumat toate cheltuielile asociate cu acordarea serviciului în cauză", a declarat Lyubov Bugaenko, șeful instituției municipale „Serviciul Raional de Asistenţă Socială al raionului Dubăsari și al orașului Dubăsari”.

Printr-o decizie a șefului administrației publice locale a fost suplimentată lista categoriilor preferențiale ale populației cu drept de a beneficia de serviciul de taxi social. Acum, şi cetățenii vârstnici (femei peste 55 de ani, bărbați cu vârsta de peste 60 de ani), cu probleme de ordin locomotor, dar care nu dispun de grup de invaliditate, pot comanda un „taxi social".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării