main logo
1514

Taxe majorate în epidemie la un azil din Chișinău: Explicațiile directorului

Mai multe persoane care au rude la Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități Chişinău se plâng că au fost majorate taxele în perioada pandemiei.

Taxe majorate la un azil din Chișinău: Explicațiile directoruluiFoto: libertatea.ro

O rudă, care a cerut să-i păstrăm anonimatul, a scris la adresa redacției Știri.md că taxa s-a majorat în luna aprilie.

Astfel, pentru întreținerea unei persoane în centrul de plasament rudele trebuie să achite o taxă de peste 8.000 de lei lunar.

Sursa se arată indignată de această decizie și spune că îi e greu să plătească.

”Taxa era mare și până la majorare, dar după asta e și mai greu. Normal ar fi ca și statul să aibă grijă de aceste persoane care și-au adus atribuția la dezvoltarea țării și să nu lase toată povara financiară pe umerii noștri”, a menționat sursa.

Contactat de Știri.md, directorul Centrului de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități Chişinău, Gheorghe Bejenari, ne-a spus că majorarea taxei nu are nicio legătură cu pandemia.

"Taxa a fost majorată de la 243 de lei la 270 de lei. Majorările de preț nu depind de noi, dar de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. 

Până în prezent nu avem înregistrată nicio plângere în acest sens. La noi în contract se menționează că nu este determinată suma concretă, astfel pe parcursul anului poate să se schimbe. 

După ce se dă darea de seamă se face un calcul de cheltuieli privind întreținerea unui beneficiar în instituție. În fiecare an sunt majorări", ne-a spus Gheorghe Bejenari.

Potrivit directorului, în prezent la Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități Chişinău sunt 167 de beneficiari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării