main logo
1074

Taxatorul care a înjurat și lovit cu picioarele un pasager, demis

Demiteri în lanț în rândul angajaților de la Regia Transport Electric. Șeful rutei numărul nouă, dar și un taxator au fost demiși, după ce pe 9 aprilie, ultimul a dat afară din troleibuz un pasager, înjurându-l, scuipându-l și lovindu-l cu picioarele.

Taxatorul care a înjurat și lovit cu picioarele un pasager, demis

Din imaginile surprinse de un martor se vede cum bărbatul, care stă trântit pe treptele troleibuzului, este târât de taxator și împins afară. 

Mai apoi acesta îl lovește de trei ori cu piciorul, iar înainte ca ușile să se închidă, îl scuipă. 

Din filmare se vede că pasagerul, odată ridicat, se clatină, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Incidentul s-a petrecut petrecut pe 9 aprilie, în jurul orei 18, pe ruta numărul nouă. Ieri, taxatorul în vârstă de 50 de ani care este angajat de doi ani, a avut liber în prima parte a zilei, iar la telefon nu a fost de găsit nici de șefi.

Responsabilii spun că pasagerul gonit ar fi un om al străzii și ar fi făcut mizerie în troleibuz.

Șeful Regiei Transport Electric spune că regretă cele întâmplate și că l-a demis pe taxator fără să mai stea de vorba cu el.

Dorin Ciornîi, Șeful Regiei Transport Electric: „A fost inițiată o anchetă de serviciu. Această persoană se face vinovată și a fost eliberată din funcție, nu doar conductorul, dar și șeful de rută".

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit totul. Ancheta internă urmează să stabilească circumstanțele în care s-a produs incidentul. 

Cei de la Regia Transport Electric instruiesc periodic personalul despre cum să se comporte cu pasagerii, iar în urma scandalului urmează să fie angajat și un psiholog. 

Săptămâna trecută municipalitatea a lansat aplicația QR Code, cu ajutorul căreia călătorii, dar și angajații, pot semnala problemele din transportul electric.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării