main logo
561

Țările în care s-au înregistrat cei mai mulți moldoveni pentru a participa la alegeri

24.585 de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate, precum și cei domiciliați în localitățile din stânga Nistrului, s-au înregistrat prealabil pentru a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Alegeri 2019: Țările în care s-au înregistrat cei mai mulți moldoveni

Potrivit datelor statistice, cei mai mulți cetățeni s-au înregistrat în circumscripția nr.50, urmată de circumscripția nr. 51 și circumscripția nr. 49, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Cei mai activi cetățeni din această circumscripție au fost moldovenii stabiliți în Italia (5.308), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (3.553), România (2.988) și Germania (2.227). 

Un număr mare de cetățeni s-au înregistrat și în Canada (1.014) și SUA (1.756).

În circumscripția nr. 51 (SUA și Canada) s-au înregistrat doar 2.770 de persoane, iar în circumscripția nr. 49 (la Est de R. Moldova), s-au înregistrat doar 997 de cetățeni.

Totodată, în mai multe țări a fost înregistrată doar câte o singură persoană: Afghanistan, India, Kazahstan, Singapore, Bosnia și Herzegovina, Muntenegru, Macedonia, Argentina, Gibraltar, Hong Kong, Kenya, Noua Caledonie și Tunisia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării