main logo
488

Țările cu cea mai rapidă scădere a populației. Moldova intră în top zece

Republica Moldova, alături de țările vecine - România și Ucraina sunt incluse în top 10 țări cu cea mai rapidă scădere a populației, potrivit quartz.

Țările cu cea mai rapidă scădere a populației. Moldova intră în top zece

În topul țărilor care dispar se regăsește: Bulgaria, Letonia, Croația, Lituania, Serbia, Polonia și Ungaria.

Reprezentanții ONU spun că până în 2050, populația acestor țări va fi redusă cu 15% sau mai mult, transmite Știri.md cu referire la TV 8.

În Republica Moldova se estimează că populația va scădea de la 4 milioane la 3,2 milioane de persoane:

„În multe țări post-comuniste din Europa Centrală și de Est există un declin demografic grav. Și, în plus, mulți dintre ei au cunoscut deja un declin masiv al populației, în ultimii 25 de ani. Aceasta este o pierdere imensă a populației, fără precedent în perioadele de pace”, a declarat cercetătorul principal al Centrului Wittgenstein, Thomas Sobotka.

Experții explică declinul populației prin trei factori: scăderea natalității, migrația în masă și o rată a mortalității relativ ridicată. Țările occidentale și sud-europene încearcă să compenseze consecințele ratelor scăzute ale natalității prin atragerea unui număr mare de migranți. În 2016, creșterea populației din Europa a fost în principal rezultatul imgiranților.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării