main logo
1574

Tariful pentru colectarea deșeurilor s-ar putea dubla la Căușeni

Șeful ÎM Salubrizare și amenajare Căușeni solicită dublarea prețului de colectare a deșeurilor. În cadrul ședinței consiliului orășenesc, care a avut loc recent la Primărie, șeful companiei a declarat că Întreprinderea este în faliment, iar fondatorul, adică Primăria Căușeni trebuie să ia o decizie.

Tariful pentru colectarea deșeurilor s-ar putea dubla la CăușeniFoto: studio-l.online

Acesta susține că doar în primul trimestru al anului 2024 întreprinderea a înregistrat pierderi de 200.000 de lei, iar anul trecut a fost înregistrat un deficit de 600.000 de lei, transmite Știri.md cu referire la Studio-l.online.

Unii consilieri orășenești au întrebat șeful ÎM ce acțiuni au întreprins pentru a diminua acest deficit. Consiliera orășenească Căușeni, fosta șefă a ÎM Salubrizare și Amenajare Căușeni, Ecaterina Baltag, afirmă că întreprinderea are mari cheltuieli la transportarea deșeurilor, iar majorările solicitate sunt mai mult decât necesare.

Solicitarea șefului ÎM Salubrizare și amenajare Căușeni va fi pusă în ordinea de zi la altă ședință a consiliului orășenesc după ce vor fi efectuate audierile publice. La moment tariful pentru colectarea deșeurilor din orașul Căușeni diferă în funcție de tipul locuinței, cetățenii care locuiesc la bloc achită 15 lei lunar de persoană, iar din locuințele private la sol 30 de lei de persoană.

Solicitarea de majorare a tarifului vizează dublarea acestuia, adică 30 de lei de persoană pentru cetățenii de la apartamente și 60 de lei de persoană la casele de locuit la sol.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării