712
1
Tarifele înghețate în 2013 care ar putea să crească în 2019
712
1

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a solicitat ajustarea tarifelor pentru serviciile regulate rutiere de pasageri.

Aceasta susține că dacă solicitarea va fi ignorată, atunci ar putea fi organizată o grevă a transportatorilor. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat că autoritățile încearcă să identifice soluții pentru această problemă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Într-un demers remis Ministrului Economiei, semnat de mai multe companii din domeniu, APOTA a precizat că tărăgănarea ajustării tarifelor la transportul de călători duce la distrugerea ramurii. 

Totodată, din această cauză, companiile de transport suportă zilnic pagube, iar securitatea circulației rutiere și nivelul confortului pasagerilor este subminat, este specificat în demers.  

„Noi nu mai avem șoferi, deoarece nu le putem asigura un venit decent, nu mai avem unități de transport, deoarece veniturile nu ne permit reînnoirea parcului de vehicule, nu dispunem de lăcătuși, mecanici și sudori, deoarece persoanele cu asemenea calificare se concediază din companiile noastre”, a comunicat APOTA.

În replică, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a precizat că va avea chiar mâine o întrevedere cu transportatorii, la care va fi abordat acest subiect.

„Este o problemă serioasă, care afectează nu doar transportatorii, dar și pe toți cetățenii Republicii Moldova. Din 2013, tarifele au fost înghețate și de fiecare dată când transportatorii încercau să le majoreze, intervenea guvernarea. 

Ca rezultat, parcul de autovehicule s-a învechit, avem autobuze mai rele, mai vechi și mai puțin sigure. Totodată, mulți dintre transportatori au trecut la munca tenebră, pentru a fi în stare să funcționeze. 

Mâine mă întâlnesc cu reprezentanții industriei transportului auto, cu care vom discuta această problemă. 

Vom găsi soluții pentru a rezolva problemele transportatorilor și totodată vom încerca să identificăm o modalitate de a nu afecta persoanele cu venituri mici”, a conchis ministrul. 

Transportatorii au solicitat în ultimii ani de mai multe ori ajustarea tarifelor, invocând că suportă pierderi. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter