main logo
593

Tarifele de roaming pe 1 decembrie nu ar fi fost anulate. Reacția Moldtelecom

Mai mulți cetățeni de pe ambele maluri ale Prutului s-ar putea trezi cu „surprize” atunci când își vor primi facturile.

Tarifele de roaming pe 1 decembrie nu ar fi fost anulate. Reacție

Unul dintre marii operatori de telefonie mobilă din România nu a anulat taxa de roaming la data de 1 decembrie, pentru că nu  ar fi primit confirmarea de la Moldtelecom (compania moldovenească de stat de telefonie). Cel puțin asta susține jurnalistul Vitalie Cojocari, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

În acest sens, Moldtelecom a avenit cu o reacție, menționând că s-a conformat deciziei ANRCETI care a fost una obligatorie pentru toți operatorii și a oferit abonaților săi servicii de Roaming gratuit cu România.

„Totodata, Moldtelecom nu poartă răspundere pentru activitatea altor operatori pe piață cu privire la subiectul eliminării tarifelor de Roaming, în special pentru ziua de 1 decembrie curent.

Toate deciziile pe subiectul eliminării tarifelor de Roaming sunt luate la nivel interguvernamental de către agențiile care reglementează activitatea operatorilor de telecomunicații din ambele țări, ANRCETI în Moldova şi ANCOM în Romania.

Moldtelecom susține proiectul și crede că în scurt timp cetățenii ambelor țări se vor putea bucura de eliminarea totală a tarifelor de Roaming pentru comunicare între România și Moldova.

Până la decizia finală pe acest subiect, Moldtelecom duce negocieri cu operatorii din Romania în direcția diminuării tarifelor de Roaming pentru abonații săi. Din 1 ianuarie Moldtelecom va anunța tarife noi reduse”, se arată într-un comunicat.

Amintim că, la data de 22 decembrie, între ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale a României Alexandru Petrecut și ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a fost semnat un acord privind eliminarea tarifelor de roaming.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării