main logo
478

Tarifele de acces în Parcul Dendrariu ar putea fi majorate

Tarifele pentru serviciile prestate de Parcul „Dendrariu” s-ar putea mări cu doi lei.

Tarifele de acces în Parcul Dendrariu ar putea fi majorate

Cât privește pensionarii, persoanele invalide, copiii de până la vârsta de 7 ani și orfanii, rămași fără întreținerea părintească, în continuare vor avea acces gratuit, chiar dacă biletul de intrare se va majora, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Cu o solicitare în acest sens a venit administrația parcului, însă Consiliul Municipal Chișinău a restras proiectul de decizie pentru a fi analizat în cadrul ședinței Biroului permanent, ce va avea loc la data de 26 noiembrie.

Anual Parcul „Dendrariu” este vizitat de 260.000 de maturi și 60.000 de copii. De menționat că până în anul 2015 toate investițiile veneau din câștiguri, iar de acum trei ani se alocă din bugetul municipal o sumă în valoare de 7.000 700 de lei.

Veniturile de la vizitatori pentru anul 2017 a constituit 1.000.780 de lei.

Tarifele pe care sunt la momentul actual sunt stabilite de acum cinci ani și nu corespund realității economice actuale. Volumul masiv al investițiilor capitale, valorificare de către întreprindere în ultimii ani, a influențat semnificativ creșterea uzurii în componența cheltuielilor.

Astfel, conducerea parcului propune noi tarife pentru a aduna sursele financiare cu scopul de a construi 3 noi intrări în parc și 6 WC-uri.

După o oră de dezbateri, Consiliul Municipal Chișinău a retras proiectul de decizie pentru a fi analizat în cadrul ședinței Biroului permanent, ce va avea loc la data de 26 noiembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării