main logo
471

Târg de Caritate: Soțiile diplomaților au gătit bucate tradiționale

Un târg internațional de caritate a adunat reprezentanții a 27 de ambasade de la Chișinău la un loc pentru o cauză nobilă.

Târg de Caritate: Soțiile diplomaților au gătit bucate tradiționale

Soțiile diplomaților acreditați la noi au gătit bucate tradiționale, au adus suvenire din țările din care provin și le-au vândut zecilor de vizitatori veniți la Moldexpo. Banii adunați urmează să fie donați pentru reabilitarea copiilor cu nevoi speciale, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Odată ajunși la intrare, vizitatorii nu știau încotro să o apuce fiind ademeniți de mirosul de mâncare. Atracția principală a târgului au fost bucatele tradiționale ale mai multor țări. Vizitatorii au făcut cozi ca să-și cumpere ceva de mâncare.

Bartlomiej Zdaniuc, Ambasadorul Poloniei la Chișinău: „Am pregătit și câteva feluri de mâncare tipice din Polonia. Și mai ales cel mai cunoscut care este varza cu carne ca să fie gustos trebuie gătit cel puțin trei zile”. 

 Reprezentanții ambasadei Germaniei s-au lăudat cu dulciurile lor tradiționale. 

„Din Germania, eu aș spune că cel mai tipic este prăjitura enormă care este preparată din nuci și aluat. Ea se gătește din timp și cu cât mai mult stă cu atât este mai gustoasă”. 

Cea mai colorată și aromată tarabă au avut-o reprezentanții Qatarului, care au adus la târg diferite mirodenii și bucate. Iar pe lângă asta au instalat un cort.

Naif Jasim Alabdulgabbar, viceambasador QATAR: „Avem condimente, avem arome, avem henna care este ceva tradițional, avem foarte multe chestii”.

Coada s-a format și la stand-ul ambasadei Franței. Reprezentanții acesteia au ademenit vizitatorii cu mirosul brânzeturilor franceze.

Nu au venit doar moldoveni la târg, ci și străinii. Acest bărbat este din Suedia și spune că a venit la târg în căutarea cadourilor de Crăciun pentru cei dragi.

Târgul internațional de caritate este la cea de-a 22-a ediție. În acest an, la acesta au participat reprezentanții a 27 de ambasade și ONG-uri. Organizatorii și-au propus să adune un milion de lei pe care îi vor dona ulterior pentru copiii cu dizabilități.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării