main logo
937

Târg de caritate pentru copiii bolnavi de cancer la un gimnaziu din Capitală

Un târg de caritate cu genericul: „Bogățiile Toamnei” a avut loc la gimnaziul cu profil teatral „Ion Luca Caragiale” din Chișinău.

Târg de caritate la un gimnaziu pentru copiii bolnavi de cancerTârg de caritate la un gimnaziu pentru copiii bolnavi de cancer

Banii strânși în urma târgului, 9.505 lei, vor fi oferiții părinților ai doi copii care se tratează în secția Hematologica a Institutului Oncologic, transmite IPN.

Potrivit vicedirectoarei gimnaziului „Ion Luca Caragiale”, Smaranda Bejenari, pe lângă produsele confecționate manual (penare, brățări, papioane, jucării etc.), copiii au copt plăcinte și prăjituri, care au fost cumpărate, în mare parte, tot de elevi, de părinți, de profesori și de persoane care locuiesc în preajma gimnaziului.

Banii colectați vor fi transferați pe contul Asociației Obștești „Viața fără leucemie”, care ulterior îi vor transmite părinților a doi băieți de șapte și, respectiv, opt ani care se tratează în secția Hematologica a Institutului Oncologic. 

Potrivit, Smarandei Bejenari, iarmaroacele nu sunt doar o acțiune de caritate, dar și un mod de a educa toleranța și bunătatea la copii.

Gimnaziul cu profil teatral „Ion Luca Caragiale”, organizează pentru prima data un astfel de târg.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării