3503
1
Țara din Africa de unde a fost dată alerta cu bombă la Aeroportul Chișinău
3503
1

Apelul alertei cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău de duminică, care s-a devenit a fi fals, se pare că a fost înregistrat de pe Coasta de Fildeș. Despre asta a anunțat, noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Contactați, reprezentanții poliției de frontieră au declarat pentru TV8 că nu cunosc, deocamdată, mai multe detalii despre acest caz și revin ulterior cu mai multe informații. 

„Numai la capitalul coincidență nu putem atribui faptul că a venit un telefon de pe Coasta de Fildeș cu privire la o bombă instalată în Aerogară. Aceste evenimente iarăși vor fi tratate cu foarte multă responsabilitate și cu atenție de către noi. Suntem în proces de investigare a acestei alarme false”, a spus ministrul MAI, Andrei Năstase.

Potrivit unor surse ale TV8 din cadrul Aeroportului, în spatele acestei alerte cu bombă ar sta, de fapt o schemă de contrabandă cu țigări, anabolizante și chihlimbar. De partea cealaltă, ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi infirmă informațiile.

„Nu este adevărat. Chiar a fost un apel telefonic în jurul orei 20:45 la dispeceratul Aeroportului Internațional Chișinău, în care s-a informat că aeroportul ar fi minat. Ulterior, la fața locului au venit geniștii și în jur de vreo trei ore s-a desfășurat toate verificările în cauză. După asta Aeroportul și-a reluat activitatea. Acum, polițiștii de frontieră cercetează toate circumstanțele și identificarea persoanei care a alertat”, a spus Raisa Novițchi.

Ieri, 16 iunie a parvenit o informație, precum că Aeroportul Internațional Chișinău ar fi fost minat. Ulterior, s-a constatat că alerta cu bombă a fost falsă.

Pasagerii au fost evacuați din Aeroport și mai multe curse s-au reținut. Unii pasageri au stat în aeronave minute în șir chiar dacă avioanele aterizaseră pe aeroport.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter