main logo
1465

Țara care poate fi model pentru R. Moldova: Filmul trăit de moldoveni

Aproape un sfert din cetăţenii Moldovei consideră că Germania ar putea servi drept model pentru dezvoltarea ţării.

Țara care poate fi model pentru R. Moldova: Filmul trăit de moldoveniFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta arată rezultatele unui sondaj de opinie, desfăşurat de compania "Intelect Group", transmite Știri.md

Organizatorii sondajului, care au prezentat rezultatele luni, în cadrul unui briefing, afirmă că în perioada 23-28 iulie au chestionat 1782 de persoane din 77 de localităţi. Marja de eroare este de 3,2%.

Potrivit rezultatelor sondajului, 24,2% au declarat că Germania poate servi drept exemplu pentru dezvoltarea Moldovei. Rusia a fost numită exemplu de 16,2% din respondenţi, Japonia - 8,5%, Italia - 7,8%, Marea Britanie - 6,2%, Belarus - 5,3% România - 5,2% SUA - 4,7%.

La întrebarea cine guvernează Moldova, 27,4% au numit Preşedintele, iar 19,5% au numit Parlamentul. În acelaşi timp, 14,4% dintre respondenţi consideră că Moldova este guvernată de reprezentanţii Rusiei, 12,8% - de reprezentanţii Statelor Unite, 7,9% - de oligarhii locali, 5,5% - de clanurile de familie, 3,7% de reprezentanţii Uniunii Europene.

Directorul companiei, Ian Lisnevschi, a menţionat că, pentru prima dată în zece ani, un număr destul de mare de cetăţeni au răspuns că ţara este guvernată de Preşedinte.

"În opinia noastră, acest lucru a fost influenţat de situaţia cu gestionarea pandemiei de coronavirus, precum şi de ultimele evenimente din Parlament. Acest lucru vorbeşte şi despre ratingul încrederii în Preşedinte", a spus el.

La întrebarea cu ce gen de film poate fi comparată situaţia actuală din Moldova, 24,2% au răspuns "film de groază". Cam tot atâţia (23,4%) au comparat situaţia din Moldova cu o comedie, 8% - cu o melodramă, 7,4% - cu un thriller, 5,6% - cu desen animat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării