439
1
Țara care a ajutat Moldova la inundații face o nouă donație în epidemie
439
1

Austria a donat un lot de echipament care conține mijloace de protecție necesare prevenirii răspândirii COVID-19 pentru angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI, astăzi, 12 mai.

Potrivit IGSU, la ceremonia de donație au participat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Mihalko, ambasadorul Republicii Austria în RM, Christine Freilinger, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean și conducerea Ministerului Afacerilor Interne reprezentată de secretarul de stat, Sergiu Golovaci, transmite Știri.md.

Lotul de echipament conține mănuși de protecție, dezinfectant și plăpumi necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Suma echipamentului oferit ajunge la 16.420 de euro (circa 318.000 de lei).

Austria a mai sprijinit Republica Moldova pe timpul inundațiilor din 2008 și 2010, fiind printre primele state care a venit cu donații de echipamente necesare pentru lichidarea consecințelor inundațiilor.

Colaborarea între state are loc în baza Acordului bilateral între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Austria privind asistența reciprocă în cazul catastrofelor naturale sau a catastrofelor tehnogene și colaborarea la prevenirea lor. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter