338
0
Tancul de la Leușeni, cu țeava îndreptată spre Prut, vopsit în culorile tricolorului
338
0

Tancul-monument din localitatea Leușeni, raionul Hâncești, a fost vopsit în culorile tricolorului pe care a fost imprimată harta României întregite în ziua de 23 august.

Astăzi se împlinesc 79 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov prin care Basarabia și Bucovina au fost rupte de la România și au fost anexate la imperiul sovietic, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Gestul a fost făcut de câțiva tineri din organizația de tineret a Partidului Unității Naționale (PUN).

„Aici este România Mare, pentru că Basarabia este România. Felicitări tinerilor PUN pentru idee și efort!”, a comentat liderul PUN, Anatol Șalaru.

Menționăm că astăzi, când marcăm o zi neagră în istoria poporului român, mai mulți membri ai PUN au organizat acțiuni de protest la ambasadele Federației Ruse și Germaniei de la Chișinău.

În marș spre misiunile diplomatice menționate, membrii PUN au scandat: „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta”, „România Mare, în vechile hotare”, „România Mare, unica salvare”, Armata rusă afară!”, „România n-a avut graniță la Prut” etc. 

Anatol Șalaru a ținut să precizeze că R. Moldova este „creația” lui Stalin și Hitler, „doi criminali care au împărțit Europa” prin pactul semnat în 1939, fiindcă nu a existat niciodată ca stat, iar granița firească a României a fost pe Nistru, nu pe Prut.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter