main logo
885

Tânărul din Moldova care a dus periuțe de dinți copiilor din Africa

Voluntariatul și-a făcut în ultimii ani o imagine care a împărțit oamenii în două tabere.

Tânărul din Moldova care a dus periuțe de dinți copiilor din AfricaTânărul din Moldova care a dus periuțe copiilor din Africa

Pe de o parte, sunt unii care îl consideră benefic, iar pe de alta, sunt oamenii care cred că de pe urma acestei munci gratuite are de beneficiat o singură parte. Există totuși voluntariat incontestabil, necesar și vital în multe cazuri, scrie prime.md.

Dorin Bularga este un tânăr din Moldova, care învață și lucrează în București. Este specializat în chirurgia oro-maxilo-facială sau mai simplu spus, el este cel care tratează problemele agravate ale dinților.

Încă pe vremea când era student, știa că vrea să ofere mai mult decât servicii stomatologice la o clinică oarecare. Zis și făcut. De mai bine de 5 ani, face voluntariat în țări din așa numita lumea a treia.

A tratat până acum mii de copii în diferite țări din Africa și în India, care văd pentru prima dată în viață un doctor și nu știu ce înseamnă o periuță sau o pastă de dinți. Așa că dincolo de tratament, Dorin le oferă și instruiri despre igienă și sănătate.

Nu a uitat unde-i sunt rădăcinile, iar în scurt timp va aduce în Moldova o echipă de medici din toată lumea, pentru a oferi tratament gratuit copiilor din mai multe școli din sate.

Nu l-am lăsat să plece până să ne dea și nouă câteva recomandări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării