main logo
14356

Tânăr din Chișinău, amendat cu 2.000 de lei pentru că se plimba fără mască pe stradă

Un tânăr s-a ales cu amendă de 2.000 de lei, după ce a fost surprins de carabinieri că se plimba fără mască de protecție pe strada Maria Drăgan din Capitală.

Tânăr, amendat cu 2.000 de lei pentru că se plimba fără mascăFoto: știri.md

Imagini de la fața locului au fost distribuite pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Potrivit bărbatului, cazul a avut loc la data de 3 aprilie.

"Mă plimbam pe strada Maria Drăgan singur, recunosc că nu aveam masca în general cu mine!!! Oamenii umblau tot fără mască, se apropie 2 carabinieri care nici nu s-au prezentat și îmi spun "Domnulу, puneți-vă masca pe față". Eu îi răspund: "Nu am mască în general cu mine, mă duc să o cumpăr de la farmacie, nu-i problemă", ei îmi spun: "Sunteți obligat să aveți masca cu dumneavoastră". Cum adică obligat? Dar dacă nu o ai, trebuie să o cumperi nu? Oamenii primeau avertizare, dar eu sunt cu stea în frunte și trebuie amendă!", a mărturisit bărbatul.

Mai mult, acesta susține că a fost dus la comisariat pentru a i se întocmi amenda, iar acolo unul dintre polițiști nu avea masca de protecție.

"M-am dat jos din mașină, în video se vede clar cum un polițist nu are masca de protecție în general, când m-a văzut că filmez s-a ascuns. Apoi a început să mănînce cu grabă ca să-și acopere nelegiuirea, înseamnă că eu puteam liber să scot un măr din buzunar și să încep a mânca?

Poliția m-a avertizat că nu se permite să filmez și am răspuns: "Unde există încălcare am dreptul să filmez, Сonstituția îmi permite. Polițistul a scris procesul și i-am spus că nu sunt de acord și nu voi semna. El îmi răspunde: "Sunt nevoit dar să vă pun amendă maximală de 5.000 de lei". I-am spus: "Puneți", și îmi propune:"Pot să îți pun o amendă de 1.000 de lei și vei achita în jumătate 500 de lei. Ce-i cu joaca asta? Ba 2.000, ba 5.000, ba 500? Eu nu am fost de acord și mi-a pus 2.000 de lei amendă. Voi scrie contestație la judecătorie!", a conchis bărbatul.

Menționăm că purtarea măștilor de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a spus că purtarea măștii este obligatorie atât în spații închise, cât și în spațiile deschise.

"Pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități amenda e de la 2.000 lei la 5.000 lei. Dacă persoana recunoaște, i se întocmește proces-verbal și se aplică o amendă în mărime de 1.000 de lei, respectiv dacă o achită în 72 de ore, va plăti doar 500 de lei. Fiecare din noi trebuie sa fie responsabil și să respecte măsurile ce sunt impuse de autorități", a îndemnat Natalia Stati.

Cât despre polițistul surprins fără mască, Natalia Stati, a menționat: "Toți cetățenii, inclusiv și angajații poliției, au dreptul ca în timpul când mănâncă să își scoată masca, pentru a se putea alimenta sau bea apă", a mai spus Stati.

Știri.md amintește că purtarea măștilor de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării