main logo
675

Tăieri ilegale pe șoseaua Balcani: 11 nuci au fost defrișați

Inspectoratul pentru Protecția Mediului cere ajutorul oamenilor pentru a afla cine este vinovat de tăierea mai multor copaci din fâșia de protecție a drumului național M1 (șoseaua Balcani) din municipiul Chișinău.

Tăieri ilegale pe șoseaua Balcani: 11 nuci au fost defrișați

Potrivit inspectorilor mediului, pe porțiunea de drum din apropierea Capitalei au fost tăiați 11 arbori de nuc, transmite Știri.md.

”Cuantumul prejudiciului cauzat mediului a fost calculat, conform Anexei nr. 1 la Codul silvic nr. 887 din 21.06.1996 și constituie 4.183,20 lei, totodată masa lemnoasă în volum de 7,76 m 3, rezultată în urma tăierii ilegale sus-descrise, prin act de predare-primire, urmează a fi transmisă S.A „Drumuri Criuleni”, sectorul Chișinău.

Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău îndeamnă locuitorii municipiului Chișinău: În cazul în care sunteți martori ai unor astfel de contravenții de mediu, anunțați autoritățile pentru protecția mediului sau apelați serviciul 112, pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, îndeamnă inspectorii.

Potrivit legii, persoanele vinovate de această încălcare riscă proces penal cu aplicarea unei amenzi în mărime de 1.500 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării