main logo
737

Tabloul unei pictorițe din Moldova, prezentat la o expoziție din UE

Tânăra pictoriță Mihaela Dreglea este cea care reprezintă Republica Moldova în cadrul expoziției „Rise of Women” la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene.

Tabloul unei pictorițe din Moldova, prezentat la o expoziție din UE

Expoziția prezintă lucrările a 30 de tinere artiste din Serbia, Muntenegru, Croația, Slovenia, Macedonia de Nord, Cehia, Lituania, România, Finlanda, inclusiv Moldova, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Mihaela Dreglea, în lucrările sale, combină ideile postmodernismului și conceptualismului. Universul tematic al artistei plastice, transpus în operele sale, reprezintă o analiză profundă a stărilor de iubire și singurătate, o incursiune în conflictul tensionant între viață și moarte.

Mihaela a prezentat tabloul numit „Obsesie”, pictat într-un registru neo-expresionist. Lucrarea face aluzie la unele aspecte negative ce influențează condiția femeii în societatea de consum şi anume impunerea standardelor de frumusețe și fetișismul mărfii. Femeia devine din ce în ce mai vulnerabilă și obsesivă în față standardelor idealizate de social media, care reprezintă o distorsionare a realității.

În lucrarea „Obsesie” suntem puși la masă cu un personaj munchian, exprimând parcă un strigat reținu, ca un refuz de a trăi într-o societate abundentă a consumului și risipei. Expoziția este organizată sub patronajul vicepreședintei Parlamentului din Bremen, Antje Grotheer. Este prima expoziție cu realitate virtuală care s-a organizat la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării