main logo
923

Suzuki Jimny, rezultate dezarmante la testul de accident

La ultima serie de teste EuroNCAP, cele mai dure din istoria instituţiei, două modele s-au comportat perfect, unul a ieşit cel puţin onorabil, iar ultimul a terminat aproape dezastruos.

Suzuki Jimny, rezultate dezarmante la testul de accident

Cel din urmă este Suzuki Jimny care primit doar 3 stele din 5. 

În cursul testelor, la capitolul protecţia adulţilor, modelul a primit 73 de puncte din 100. Sistemele de asistenţă sunt sărace aşa că Jimny a obţinut aici numai 50 la sută, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

Rezultate relative bune s-au obţinut numai la protecţia copiilor aflaţi pe scaunele din spate unde s-a înregistrat o cotaţie de 84 la sută.      

De exemplu specialiştii Euro NCAP au constat că, la Jimny, în cazul unui impact frontal, airbag-ul şoferului nu s-a umflat cu destulă presiune şi, drept urmare, cel care conduce are toate şansele să lovească volanul cu capul.      

Un alt model, Ford Tourneo Connect, a obţinut în test patru stele, puţin lipsind să nu urce la nivelul premianţilor Audi A6 şi VW Touareg. 

Acestea s-au comportat foarte bine la toate testele, inclusiv la cel privind siguranţa bicicliştilor, ajutate şi de sistemul de frânare automate de urgenţă.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării