main logo
550

Sute de militari donează sânge: Andrei Năstase, printre voluntari

În jur de 450 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) donează sânge joi, în cadrul campaniei „MAI donează sânge! MAI salvează vieți!”.

Sute de militari donează sânge: Andrei Năstase, printre voluntariFoto: captură video

Printre donatori a fost și ministrul de Interne, Andrei Năstase. Doritorii pot dona la punctele de colectare (vezi lista mai jos) a sângelui, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Pentru procedura de colectare a sângelui, donatorii trec câteva etape. După înregistrare, voluntarii sunt consultați de un specialist, li se măsoară tensiune arterială și li se colectează o probă de sânge din deget. Ulterior, donatorul se așează într-un fotoliu special și este conectat la sistemul de colectare a sângelui.

Cantitatea de sânge colectată nu depășește 450 de ml, iar procedura durează mai puțin de 10 minute. La final, donatorul primește o pungă cu produse alimentare.

Năstase, printre primii donatori

Și ministrul de Interne a trecut aceste etape, iar pe final s-a împărțit cu dulciurile din punga primită.

„Ne-am propus să facem această activitate, alături de colegii din structura MAI, în susținerea victimelor accidentelor”, a declarat Andrei Năstase.

Conform legii, donatorul are dreptul la 2 zile libere după procedură. „Voi folosi mâine 3 ore din această opțiune”, a spus Năstase după ce a primit certificatul care ar motiva absența de la locul de muncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării