main logo
494

Sute de femei din UTA Găgăuzia trăiesc în captivitatea soţilor agresivi

Sute de femei din UTA Găgăuzia trăiesc în captivitatea soţilor agresivi de frica să nu rămână fără adăpost atât ele, cât şi copiii lor. Cele care aleg să își părăsească locuința în căutarea unei vieți fără violență, nu au unde se adăposti ca să se simtă în siguranță.

Sute de femei din UTA Găgăuzia trăiesc în captivitatea soţilor agresivi

Situaţia se va schimba în următorii ani, când în regiune va începe să activeze primul centru pentru supravieţuitoarele violenţei în familie, creat la iniţiativa Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

În centru femeile vor putea locui împreună cu copiii lor, vor beneficia de asistenţa psihologilor, juriştilor, asistenţilor sociali şi vor fi ajutate să își găsească un loc de muncă sau să lanseze o afacere.

Centrul va fi conceput în aşa fel încât fiecare femeie va avea odaie separată, iar mâncarea va fi pregătită la o bucătărie comună.

Clădirea va dispune de circa 20 de locuri şi va oferi găzduire temporară cu durata de până la şase luni.

Instituţia va activa şi în regim de zi şi va oferi servicii de consiliere psihologică femeilor şi bărbaţilor din regiune.

Contribuie şi tu! Împreună putem rupe lanţul violenţei!

Iniţiativa se înscrie în proiectul „Combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova: explorând și învățând din soluțiile locale”, implementat în perioada 2018-2020 de PNUD cu sprijinul Republicii Coreea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării