main logo
477

Sute de elevi din raionul Leova, instruiți cum să acorde primul ajutor

Peste 300 de elevi din raionul Leova știu deja cum să acorde primul ajutor premedical. Instruirile au avut loc ieri, 16 mai, în cadrul evenimentului „Ziua ușilor deschise”, organizat în localitățile Cazangic și Sărăteni.

Sute de elevi din raionul Leova, instruiți cum să acorde primul ajutorFoto: IGSU

Astfel, angajații Centrului Republican de Instruire al DSE Cahul și paramedicii SMURD ai IGSU au desfășurat o serie de activități educaționale și demonstrative, concentrându-se pe instruirea în acordarea primului ajutor premedical, dar și prevenirea riscurilor în rândul tinerei generații, transmite Știri.md.

Activitățile au fost ample și s-au axat preponderent pe acțiunile ce trebuie întreprinse în caz de stop cardio-respirator, obstrucție acută a căilor respiratorii, fracturi, arsuri, hemoragii, dar și intoxicații. 

„Paramedicii SMURD au demonstrat tehnicile de intervenție pentru salvarea persoanelor inconștiente, dar și principalele acțiuni de prim ajutor în caz de înec. Un moment special al evenimentului a fost simularea unor situații de urgență, unde participanții au avut oportunitatea de a exersa pe manechine tehnicile de resuscitare și de salvare a vieților omenești. Elevii, dar și cadrele didactice s-au implicat activ în activitățile instructive, manifestând curiozitate și interes activ în vederea dobândirii noilor cunoștințe și deprinderi extrem de importante pentru siguranța și viața personală”, informează IGSU.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării