main logo
479

Sute de elevi din Criuleni participă la Marşul turistic de control

Timp de cinci zile, sute de elevi din Criuleni se vor întrece în cadrul unor competiţii sportive. Concursurile, care au început vineri, se vor desfăşură în pădurea din apropierea satului Râşcova.

Sute de elevi din Criuleni participă la Marşul turistic de control

În cadrul competiției participă copii din 18 instituții de învățământ din raion, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Concurenții au de trecut patru probe turistice: "Orientarea geografică după hartă", "Transportarea rănitului", "Urcarea și coborârea cu ajutorul funiei" și "Legarea nodurilor".

Echipele sunt formate din 12 participanți. În timp ce jumătate din concurenți se întrec în cadrul probelor sportive, ceilalți colegi au grijă de tabără:

"Pregătim hrișcă. Hrișca este pregătită cu pastă de tomate, ceapă și morcov. Ca să fie mai gustoasă am adăugat diferite condimente."

Competiţiile sunt organizate de Direcţia Educație din Criuleni.

"Am venit cu copii din raionul Criuleni. În jur de 300 de copii. Au venit aici la Râșcova ca să își arate măiestria de turiști și de a face acele trasee turistice. Este deja o tradiție bună. Cred că ar fi bine să urmeze și alte raioane exemplul", a spus președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac.

"Marşul turistic de control" are loc pentru al 14-lea an consecutiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării