433
0
Sute de copii au participat la un maraton caritabil în Capitală
433
0

Au alergat pentru o cauză nobilă. Sute de copii au participat ieri la un maraton desfășurat în Capitală. Picii au alergat cât i-au ținut picioarele, iar părințîi au plătit cât i-au ținut buzunarele.

Banii adunați urmează să fie donați copiilor din familii social vulnerabile din raionul Cahul, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Încă de dimineață, sute de de copii s-au adunat la Manej Arena din sectorul Râșcani. Echipați ca niște sportvi adevărați, picii au primit numere de înregistrare și au fugit cât i-au ținut picioarele. Părinții au avut rolul de suporteri.

Copiii spun că le-a plăcut atmosfera și s-au distrat la maxim.

“Cât ai alergat astăzi?- 5 cercuri- Cum a fost?-Greu- De ce?- E obositor și mult de alergat.”

“Mi se pare foarte frumos, eu pentru prima dată alerg la un concurs” 

 La maraton au participat și copii, care practică sportul la nivel profesionist.

“ Fotbal, șah, bazin.- De ce trebuie să țină cont un sportiv- Când te antrenezi nu trebuie să te oprești mult, trebuie legume dar nu pe la fast food, o mâncare sănătoasă și un sport regulat.”

Părinții spun că au prins astăzi doi iepuri dintr-o lovitură, și-au distrat odraslele și au făcut o fapta bună.

Maratonul copiilor este organizat pentru al 5 an consecutiv de Misiunea socială Diaconia Mitropoliei Basarabiei, și are ca scop să ajute copiii din familii social vulnerabile. Banii adunați vor fi donați unui centru social din raionul Cahul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter