main logo
991

Sute de ace groase de metal, instalate pe acoperișul Catedralei Mitropolitane

Sute de ace groase de metal au fost instalate zilele trecute pe acoperișul Catedralei Mitropolitane. Asta pentru că porumbeii, dar și alte păsări să nu se mai adune pe clădire.

Ace groase de metal, instalate pe acoperișul Catedralei Mitropolitane

Gestul a stârnit păreri controversate. 

Unii cred că porumbeii nu au de ce să fie alungați, fiind simbol al păcii, iar alții cred că păsările nu fac decât murdărie. 

Cei de la Mitropolie nu au putut spune de ce a fost nevoie de o astfel de măsură, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Tamara care vinde flori în fața Catedralei spune că a văzut ieri cum mai mulți muncitori puneau pe acoperișul lăcașului ace groase, ca să nu le permită păsărilor să se așeze acolo. Femeia crede că măsurile luate spun prea dure și că reprezentanții bisericii ar fi trebuit să găsească o altă soluție.

"Ar trebui să se gândească mitropolitul, domnul Cheibaș să facă căsuțe, fac o grămadă de bani la biserică, trebuia cred că ar putea să găsească bani să facă un cuib”, spune Femeia.

Iar Nadejda a spus că venea în fiecare zi în fața lăcașului ca să hrănească porumbeii. A întristat-o vestea că păsările nu vor mai veni acolo.

"Ar trebui să îi lese. Și la Moscova și la Kiev am fost, peste tot sunt hulubi, aici nu știu de ce ne alungă și nici să-i hrănim nu ne lasă, dar eu vin dimineața tare să nu mă vadă paznicul”, a declarat Nadejda.

“Îmi pare rău că fac așa. Eu nu aș face și aș propune și la cei care au făcut să le scoată. Cred că nu fac ei mai multă murdărie, decât sufletul omului”.

Unii cred că în preajma bisericilor nu ar trebui să se adune păsări.

"E bine, sunt copaci au unde se așeză. Aici este un lucru sfânt, scump și nu e frumos când e murdar. Eu veneam și era murdărie pe pereți, jos”.

"Porumbeii se pun și în altă parte, aici e biserică, e un lăcaș sfânt. E bine, în primul rând nu cade murdărie de sus. Oamenii intră, se roagă”.

Solicitat de Pro TV, Vadim Cheibas ne-a spus să revenim mai târziu cu această întrebare, așa că deocamdată nu am reușit să aflăm de ce a fost nevoie de ace pe acoperișul Catedralei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării