main logo
1015

Surse: Ex-judecătorul Nicolae Ceaus nu se află în căutare internațională

Fostul judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, nu se află în căutare internațională.

Surse: Ex-judecătorul Nicolae Ceaus nu se află în căutare internaționalăFoto: zdg.md

Potrivit unei surse Interfax-Ucraina, Ceaus a fost eliminat din lista Interpol, transmite Știri.md.

"La 30 aprilie 2021, Ceaus a fost eliminat din baza Interpol ca persoană căutată", a menționat sursa agenției.

Potrivit sursei, motivele pentru eliminarea de pe lista internațională de căutări erau încălcările comise de partea ucraineană.

„Motivația include formularea „nerespectarea regulilor de prelucrare a datelor de către partea ucraineană”, a adăugat sursa.

În același timp, ca răspuns la o cerere oficială, Biroul Național Anticorupție din Ucraina menționează că scoaterea lui Ceaus din lista Interpol nu afectează procedura de extrădare a acestuia.

"În acest moment, procedura de extrădare a unui fost judecător din Republica Moldova continuă și nu depinde în niciun fel de faptul că suspectul nu se află pe lista internațională de căutări", se arată în comunicat.

Amintim că în Republica Moldova, presupusa răpire a fostului judecător ucrainean, de la începutul lunii aprilie, este investigată de Ministerul Afacerilor interne, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, dar şi de o comisie parlamentară de anchetă.

Nicolae Ceaus este suspectat în Ucraina de luare de mită în proporţii deosebit de mari. Presa din ţara vecină a scris că ar fi vorba de 150.000 de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării