main logo
2717

Summitul din 1 iunie: Capitala, în pregătiri pentru eveniment

Capitala este în pregătiri pentru summitul european din 1 iunie. Primarul Ion Ceban susține că municipalitatea urmează să desfășoare o serie de acțiuni pentru a îmbunătăți desfășurarea evenimentului, la care urmează să se prezinte zeci de delegații din străinătate.

Summitul din 1 iunie: Capitala, în pregătiri pentru eveniment

Viceprimarul Ilie Ceban susține că zona de carosabil de la Porțile Orașului până pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi reabilitată integral, inclusiv bulevardul Dacia, viaductul și strada Ciuflea, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Totodată, edilul Capitalei a mai precizat că municipalitatea va depune toate eforturile pentru a aduce șantierele în ordine. Viceprimarul Ilie Ceban susține că a fost modernizat iluminatul stradal și urmează a fi amenajat spațiul verde pe bulevardul Dacia. 

Totodată, viceprimarul a mai adăugat că autoritatea centrală, Guvernul, a venit cu o serie de solicitări către municipalitate.

„A fost solicitată o serie de acțiuni: Defrișarea arbuștilor și arborilor pe perimetrul de deplasare a delegației de la Aeroport până la Porțile Orașului, inclusiv Sângera. Costurile pentru asta ar fi patru milioane de lei. Aceste resurse nu au fost prevăzute în buget pentru a interveni, respectiv, a fost solicitat pentru a fi acoperit de autoritatea centrală. Au fost solicitate asfaltări în zona Aeroportului cu calea de acces de la Aeroport spre bulevardul Dacia, cu deplasare spre Sângera. Aici costurile se ridică la aproximativ un milion de lei”, a precizat Ilie Ceban.

Totodată, Guvernul ar fi cerut și suplinirea cu troleibuze ce s-ar deplasa autonom de la Aeroportul Internațional Chișinău spre centrul Capitalei, pentru numărul mare de vizitatori ce urmează să ajungă la Chișinău.

„Am făcut evaluări și vom suplini cu numărul necesar pentru această rută”, a mai precizat viceprimarul. 

Totodată, s-a discutat și despre reabilitarea carosabilului spre Mileștii Mici. Ion Ceban a ținut să-i menționeze viceprimarului să fie trimise solicitări oficiale către autoritatea centrală, pentru a ușura procesul prin care urmează a fi reabilitate porțiunile de drum, fără licitații.

În data de 1 iunie, țara noastră va găzdui cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării