main logo
4646

Summitul CPE: Vor putea sau nu ieși locuitorii din Bulboaca în afara gospodăriilor

Mai puțin de două săptămâni au rămas până la Summitul Comunității Politice Europene, care va găzdui peste 50 de șefi de state, înalți oficiali ai Uniunii Europene, dar și jurnaliști străini la Bulboaca. Localitatea este cuprinsă de forfota pregătirilor, iar spațiul public este împânzit de diverse zvonuri despre restricțiile la care ar putea fi supuși localnicii.

Summitul CPE: Vor putea sau nu ieși locuitorii din Bulboaca din case

Potrivit unor informații, oamenii nu vor putea ieși în afara gospodăriilor, deplasarea prin localitate fiind restricționată. La rândul lor, autoritățile au venit cu mai multe precizări, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Referitor la acest eveniment, vă putem comunica faptul că, în perioada Summitului, locuitorii din Bulboaca vor putea circula pe itinerarii alternative, prestabilite de către autorități. Astfel, locuitorii localității se vor putea deplasa la locul de destinație fără impedimente majore, iar în acest sens tuturor locuitorilor le-au fost eliberate permise speciale de circulație”, a comunicat ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Didenco Mariana.

Aceasta a oferit și o hartă cu rute alternative pentru cetățeni.

Summitul European, programat pentru 1 iunie, la care au fost invitați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene, va avea loc la Castel Mimi, situat la 30 km de aeroportul Chişinău. Securitatea și energetica sunt printre subiectele care vor fi abordate la acest eveniment, a declarat șefa statului, Maia Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării