main logo
860

Suma alocată din bugetul de stat pentru activitatea Filarmonicii în 2020

Instituția Publică Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, care la 24 septembrie curent a fost devastată de un incendiu uriaș, a beneficiat, în 2020, de subvenții de la bugetul de stat în sumă de 15.677.600 lei, pentru susținerea activității instituției.

Suma alocată din bugetul de stat pentru activitatea Filarmonicii în 2020Foto: zdg.md

Datele se arată într-un răspuns oficial al Ministerului Finanțelor la solicitarea formulată de către ZdG, transmite Știri.md.

În răspunsul oficial al Ministerului Finanțelor se mai menționează că pentru anul 2020, pentru susținerea activității teatrelor, a circurilor și a organizațiilor concertiste au fost aprobate mijloace financiare din bugetul de stat în sumă de 175.748.700 lei.

De asemenea, conform datelor recepționate de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în anul 2020, Instituția Publica Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a beneficiat de subvenții de la bugetul de stat în sumă de 15.677.600 lei, pentru susținerea activității instituției”, se menționează în documentul recepționat de ZdG.

În acest context, reprezentanții Ministerului Finanțelor ne-au mai comunicat că până la 6 octombrie 2020, în conturile deschise pentru donațiile destinate reconstrucției Filarmonicii s-au adunat 745.514 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării