1 139
0
Subterana din Chișinău care l-a șocat pe un vlogger englez, reparată
1 139
0

Pasajul subteran care unește Academia de Științe a Moldovei de Galeria Brâncuși se află în plină renovare, anunță Primăria.

Primăria a postat fotografiile trecerii subterane, celei de unde și-a început videoul vloggerul britanic care a rămas șocat de Capitală, transmite Știri.md.

Proiectul tinde să renoveze integral scările de granit, pereții, tavanul și rețeaua de scurgere pluvială. 

Totodată, va fi instalat sistemul de iluminat pe bază de LED, montarea unui nou acoperiș pentru cele 3 scări de acces, precum și amenajarea rampelor pentru căruțuri și a scaunelor rulante. Lucrările sunt realizate de Î.M. Regia „Exdrupo".

Primăria Capitalei anunță că pe șantier sunt deja finalizate lucrările de decapare a tencuielii de pe tavane și pereți. În prezent se organizează lucrări de pregătire pentru zugrăvire și instalarea rețelei de iluminat.

Cât despre pasajul de mai jos, cel de pe bd. Constantin Negruzzi, Primăria spune că acesta a fost reabilitat integral de către serviciile municipale.

De asemenea, pe parcursul anului 2019, sunt planificate reabilitarea pasajelor pietonale subterane pe adresele:

  • bd. Dacia - Spitalul Clinic Municipal nr. 1;
  • bd. Dacia 18/1, intersecţie cu str. Teilor;
  • bd. Dacia 24/1, intersecţie cu bd. Traian;
  • șos. Hâncești, în zona Ministerului Apărării;
  • șos. Hâncești 143/1, în zona „Gara Auto de Sud";
  • șos. Hâncești 178/1.

Știri.md menționează că pentru renovarea celor 8 pasaje pietonale subterane, pentru anul curent, în bugetul municipal au fost prevăzuți 10 milioane lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter