main logo
21751

Substanța care a ucis copila din Orhei după moartea mamei

Fetița din satul Teleșeu, raionul Orhei, care a decedat la spital la câteva zile după moartea mamei sale, s-a intoxicat cu o substanță de uz veterinar.

Substanța care a ucis copila din Orhei după moartea mamei

Informația a fost oferită pentru IPN de către Ion Toma, directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, transmite Știri.md.

Potrivit informațiilor preliminare pe care le deține, substanța de uz veterinar i-ar fi fost administrată fetei în scop terapeutic. La spital a ajuns intoxicată și o rudă a acesteia.

Ion Toma a mai spus că totul s-a întâmplat în casa unor rude, din alt sat, unde fata a mers după moartea mamei sale.

Verișoara fetei, intoxicată și ea, este la terapie intensivă. 

Vicedirectorul medical al Spitalului raional Orhei, Elena Palanciuc, a declarat pentru IPN că starea de sănătate a pacientei este gravă, dar stabilă.

Știri.md amintește că o fetiță de 11 ani a decedat, iar verișoara acesteia de 8 ani, este internată în Spitalul Raional Orhei, după ce s-au intoxicat. 

Din primele informații, cele două minore s-au intoxicat la masa de pomenire, însă conform surselor, o altă cauză posibilă a decesului și intoxicației ar fi o substanță chimică, cu care fetele au fost unse pe cap împotriva păduchilor în aceeași zi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării