162
0
Subiectul egalității de gen, discutat la Chișinău
162
0

Astăzi au avut loc consultările sub-regionale „Beijinf+25” în privința egalității de gen, desfșurate la Chișinău.

Știri.md vă transmite subiectele care au fost discutate:

  • importanța pe care o acordă Republica Moldova promovării egalității de gen în diverse domenii, 
  • abilitarea economică a femeilor, 
  • eliminarea oricăror forme de violență în bază de gen, 
  • promovarea femeilor în poziții de luare a deciziilor. 

Aceste subiecte au fost abordate de secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean.

În cadrul consultărilor s-a discutat despre pregătirile pentru reuniunea interguvernamentală regională ce va analiza rezultatele implementării Declarației de la Beijing, planificată pentru luna octombrie 2019, la Geneva. 

În marja evenimentului, secretarul de stat, Tatiana Molcean, a avut o întrevedere cu Alia El-Yassir, Director Regional pentru Europa și Asia Centrală a Biroului Regional al UN Women. 

Interlocutorii au discutat despre progresele, dar și prioritățile de acțiune ale Guvernului Republicii Moldova pe dimensiunea promovării egalității de gen în viitorul apropiat.

Înaltul oficial ONU a salutat eforturile întreprinse de către autoritățile moldovene pe subiectul egalității de gen, comunicând totodată deschiderea deplină a Biroului Regional al UN Women pentru continuarea cooperării cu Republica Moldova în domeniul vizat.

Consultările sub-regionale „Beijing+25” au întrunit participanți din mai multe țări din regiune, precum România, Ucraina, Georgia, etc.

Știri.md amintește că Declarația de la Beijing a fost adoptată de către circa 185 guverne, inclusiv Republica Moldova, în cadrul celei de-a patra Conferinţe mondiale privind femeile din 1995. Acest document stabileşte angajamentele guvernelor pentru consolidarea drepturilor femeilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter